marina rossell mou peça, el periódico

Category: general, premsa

CANÇÓ“ SENSE GIRS

ESPAÑA, VIERNES 5 DE JULIO DE 2002

La veu de ‘La gavina’ torna aquesta nit a la plaça del Rei per avançar algunes cançons del seu pròxim disc en català, que espera publicar la tardor que ve.

LA FITXA
Espai: Plaça del Rei
Data: Divendres, 5.
22.00 hores
Preu: 14 euros El 1996, quan es va estrenar en castellà amb Ha llovido (amb composicions de Pedro Guerra), Marina Rossell va anunciar que abandonar el seu idioma natal no entrava en els seus plans: «No deixaré el català encara que em matin», va assegurar. No mentia: Rossell prepara un nou treball en aquest idioma que espera poder llançar la tardor que ve i del qual avançarà algunes cançons aquesta nit a la plaça del Rei.No es tracta de cap gir lingüístic. Des que va llançar aquell disc, Rossell sembla interessada a alternar el català i el castellà en la seva producció. A Ha llovido (1996) el van seguir Entre línies (1997) i Y rodará el mundo (2000). Això no ha impedit que s’ampliï el seu horitzó escènic, ja que Llatinoamèrica i el Sud-est Asiàtic l’han acollit en els últims temps.

La intèrpret de Gornal (Baix Penedès), que prefereix ser considerada cantant que cantautora (tot i que també compon), reapareix a Barcelona quatre mesos després d’actuar a l’estació del Nord, amb Labordeta, a la Festa Avant. I és que no para quieta: en la ruta de concerts cal sumar-hi la implicació en el disc Hay que volver a empezar, a favor de les dones maltractades (i com a part d’una sorprenent nòmina d’artistes: de Rocío Jurado a Nosoträsh), i en els homenatges a Montserrat Roig i Salvador Escamilla, al Palau de la Música.

J. B.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>